Annons

Annons

Glutenfria havrefrallor

Vad kan vara bättre än nybakt bröd till frukost? Här bjuder vi på ett glutenfritt recept.

Annons

 

Foto: Erik Karlsson

12 stycken

50 g jäst
3 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1/2 dl sirap, glutenfri
1/2 tsk salt
2 tsk stött anis, fänkål och kummin
2 dl turkisk yoghurt
4 dl havregryn Rent Havre Semper
6 dl glutenfri mjölmix + till utbakningen

Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olja och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt brödsirap, salt, brödkrydda, yoghurt och havre, rör så allt blandar sig. Tillsätt hälften av mjölmixen. Kör först maskinen så allt blandar sig, tillsätt resten av mjölmixen och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Platta ut till en ca 2 cm tjock degplatta. Skär i 12 bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över havregryn. Grädda i ca 10 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons