Annons

Annons

Glutenfria havrerutor med frön

Börja din dag på bästa sätt – men nybakta, ljuvligt doftande frallor!

Havrerutor med frön
12 bullar
50 g jäst
3 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1/2 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
2 tsk brödkrydda
2 dl filmjölk
1 dl solrosfrön
3 dl havregryn, Semper ren havre
6 dl Grov Mix, Semper + lite till utbakningen
1 ägg till pensling
2 msk Nigellafrön eller andra frön

Annons

Smula ner jästen i en bunken till en köksmaskin. Värm mjölken till 37 grader och häll i den. Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt sirap, salt, brödkrydda, filmjölk, solrosfrön och havregryn och blanda om.
Tillsätt hälften av mjölmixen, kör brödmaskinen så allt blandar sig. Tillsätt resten av mjölmixen och arbeta degen i
10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Platta ut till en ca 2 cm tjock degplatta. Skär i 12 bitar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö över nigellafrön. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…