Annons

Annons

Glutenfria havrerutor med frön

Börja din dag på bästa sätt – men nybakta, ljuvligt doftande frallor!

Annons

Havrerutor med frön
12 bullar
50 g jäst
3 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1/2 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
2 tsk brödkrydda
2 dl filmjölk
1 dl solrosfrön
3 dl havregryn, Semper ren havre
6 dl Grov Mix, Semper + lite till utbakningen
1 ägg till pensling
2 msk Nigellafrön eller andra frön

Smula ner jästen i en bunken till en köksmaskin. Värm mjölken till 37 grader och häll i den. Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt sirap, salt, brödkrydda, filmjölk, solrosfrön och havregryn och blanda om.
Tillsätt hälften av mjölmixen, kör brödmaskinen så allt blandar sig. Tillsätt resten av mjölmixen och arbeta degen i
10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Platta ut till en ca 2 cm tjock degplatta. Skär i 12 bitar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö över nigellafrön. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons