Annons

Annons

Glutenfria jordgubbscupcakes

Härliga cupcakes med citronsmak som toppas av en läcker jordgubbsfrosting.

Jordgubbscupcakes utan gluten.

Jordgubbscupcakes
12 cupcakes

150 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 citron, zest och saft
5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Frosting:
75 g jordgubbar, färska eller frysta
150 g färskost
2 dl florsocker
2 dl grädde
ev röd karamellfärg
Dekorera med:
färska jordgubbar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet. Vispa i mjölken, citronsaften och zesten.
3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Fördela smeten i formar. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter.
4. Frostingen: Koka jordgubbarna mjuka, låt gärna reducera lite. Mixa till en slät sås, ställ i kylen.
5. Vispa jordgubbssåsen med färskosten och florsockret tills smeten är klumpfri. Häll i grädden och ev karamellfärg. Vispa tills du har en fast smet. Spritsa på cupcakesen och garnera med jordgubbar och ev strössel (glutenfri).

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg 
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:
Glutenfria kladdkakemuffins

Glutenfri mjuk snickerskaka

Glutenfria cookie dough cupcakes

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…