Annons

Annons

Glutenfria kanelbullar

Det är inte mycket som slår nybakade kanelbullar. Här hittar du recept på glutenfria godingar att fira Kanelbullens dag med!

?R 15 GF 3 bullar ?pplen

KANELBULLAR
Lättbakade kanelbullar. Kesella i smeten gör degen lättarbetad.
Ca 40 stycken

150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl standardmjölk
2 msk fiberhusk
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl kesella
1/2 tsk salt
2 pkt fin mjölmix, Semper á 500 g
1 dl strösocker

Annons

FYLLNING
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk mald kanel

PENSLING:
1 ägg
pärlsocker

1. Smält smör, häll i mjölk och låt den bli fingervarm cirka 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmix. Arbeta allt i maskin i cirka 10 minuter.
3. Låt därefter degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 50 minuter.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora delar. Om det behövs knåda in lite mer mjölmix. Kavla ut varje degbit till en rektangel, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut halva mängden fyllning på varje degplatta.
5. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Dela varje rulle i 20 lika stora delar.  Forma till dem så att du har runda bullar och placera i formar med snittytan uppåt och lägg dem på plåtar.
6. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker och grädda i ugnens mitt i cirka 10 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Recept på glutenfria hallonbullar

Glutenfria hallonbullar

 

 

 

 

Recept på världens godaste glutenfria bullar

glutenfria bullar

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

Annons

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…