Annons

Annons

Glutenfria kanelbullar

Det är inte mycket som slår nybakade kanelbullar. Här hittar du recept på glutenfria godingar att fira Kanelbullens dag med!

Annons

?R 15 GF 3 bullar ?pplen

KANELBULLAR
Lättbakade kanelbullar. Kesella i smeten gör degen lättarbetad.
Ca 40 stycken

150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl standardmjölk
2 msk fiberhusk
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl kesella
1/2 tsk salt
2 pkt fin mjölmix, Semper á 500 g
1 dl strösocker

FYLLNING
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk mald kanel

PENSLING:
1 ägg
pärlsocker

1. Smält smör, häll i mjölk och låt den bli fingervarm cirka 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmix. Arbeta allt i maskin i cirka 10 minuter.
3. Låt därefter degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 50 minuter.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora delar. Om det behövs knåda in lite mer mjölmix. Kavla ut varje degbit till en rektangel, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut halva mängden fyllning på varje degplatta.
5. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Dela varje rulle i 20 lika stora delar.  Forma till dem så att du har runda bullar och placera i formar med snittytan uppåt och lägg dem på plåtar.
6. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker och grädda i ugnens mitt i cirka 10 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Recept på glutenfria hallonbullar

Glutenfria hallonbullar

 

 

 

 

Recept på världens godaste glutenfria bullar

glutenfria bullar

 

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons