Annons

Annons

Glutenfria kardemummabullar

Baka glutenfria kardemummabullar med smakrik fyllning. Mums!

Annons

BAKA OCKSÅ:
Glutenfria vanilj och sockerbullar
Glutenfri lyxlängd med nutella

Kardemummabullar

ca 20 bullar
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
ca 12 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
150 g smör, rumstempererat
100 g färskost
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
2 tsk kardemumma, stött
2 dl florsocker

Pensling:
1 ägg
1 dl hackade pistaschnötter

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till ca 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp.
Blanda ner socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Lägg degen i spritspåse och tryck ut den i bullformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. Tryck en liten grop i bullarna med tummen och spritsa ner fyllningen i gropen.
Pensla bullarna med ägg och strö över hackade pistaschnötter.
Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 8 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons