Annons

Annons

Glutenfria kärleksmums

Sätt på kaffet och duka fram dina hembakade fikafavoriter.

Annons

Glutenfria käleksmums
Väldigt goda glutenfria kärleksmums både nybakade och upptinade från frysen.

Ca 25 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
150 g smör eller margarin
1 dl standardmjölk
100 g bovetemjöl
100 g majsmjöl
75 g mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 1/2-3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 1/2 dl siktat florsocker
4 msk kokt kaffe
1 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
kokosflingor

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken.
3. Blanda bovete-, majs-, mandelmjöl, fiberhusk, siktat kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda om noga. Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord form ca 22×32 cm stor.
4. Grädda strax under mitten i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
5. Glasyren: Smält matfettet. Sikta ner florsocker, tillsätt kallt kaffe, siktat kakao och vaniljsocker och rör ihop till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan med en slickepott eller en palett. Strö kokosflingor över kakan genast och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons