Annons

Annons

Glutenfria kladdkakemuffins!

Kladdkaka som muffins fyllda med choklad. Kan det bli bättre?

Annons

kladdkakemuffin
ca 15 stycken
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
100 g smält smör

Fyllning
100 g smör
4 msk strösocker
2 tsk rismjöl
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt i äggvispet. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll på fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna direkt när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna. Förvara muffinsarna svalt. De går bra att frysa.

Av Anneli Andersson glutenfriagodsaker.aretrunt.se

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons