Annons

Annons

Glutenfria kokosmuffins

Baka fluffiga muffins med smak av kokos. receptet är fritt från gluten.

Annons

kokosmuffin

1 1/2 dl kikärtsvatten (från tetraförpackning)
1 1/2 dl socker
2 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
2 msk potatismjöl
3/4 dl olja (neutral)
1 dl sojayoghurt
1 tsk psylliumfröskal eller 1/2 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt olja och yoghurt. Rör om allt till en rätt tjock deg. Låt stå 5 minuter. Degen blir ganska tjock när den sväller.

Vispa socker och kikärtsvatten till en fast maräng. Tillsätt citronsaft och fortsätt vispa några sekunder. Marängen ska vara hårt vispad så att det går att vända skålen utan att det ramlar ut. Tillsätt lite deg i taget och blanda in i marängen. Vispa inte utan vänd runt alltsammans försiktigt. Marängen måste behålla sin fluffighet när du blandar den med degen.

Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Känn med sticka att muffinsen är genomgräddade. Pudra med vaniljsocker innan servering.

Recept av chrisbles-glutenfria.se

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons