Annons

Glutenfria långpannebullar med vaniljkräm

Dessa långpannebullar med vaniljkräm är så goda att du vill baka dem om och om igen!

Annons

Långpannebullar med vaniljkräm25–30 st

Deg:
150 g smält smör
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
11-12 dl Sempers mjölmix

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g färskost

Garnering:
pärlsocker eller mandelspån

1. Smält smör. Tillsätt mjölk och värm till fingervarmt cirka 37 grader. Smula ner jäst i en degbunke och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad samt socker, ägg och salt. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg som ska vara ganska lös i konsistensen. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
2. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
3. Tryck med fingret med jämna avstånd på degen för att fyllningen skall komma ner i degen. Tryck ner fyllningen i hålen och resten ovanpå. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 30 minuter.
4. Ta fram och pensla med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i ugnens nedre del i cirka 15-17 minuter eller tills bullarna fått en fin och gyllene färg. Ta ur plåten och skär i fina rutor.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler recept finns här!

Glutenfria pain au chocolat

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kokostoppar

Glutenfri solskenskaka

Glutenfri lyxlängd med nutella

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons