Annons

Annons

Glutenfria långpannebullar med vaniljkräm

Dessa långpannebullar med vaniljkräm är så goda att du vill baka dem om och om igen!

Långpannebullar med vaniljkräm25–30 st

Deg:
150 g smält smör
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
11-12 dl Sempers mjölmix

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g färskost

Annons

Garnering:
pärlsocker eller mandelspån

1. Smält smör. Tillsätt mjölk och värm till fingervarmt cirka 37 grader. Smula ner jäst i en degbunke och lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad samt socker, ägg och salt. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg som ska vara ganska lös i konsistensen. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
2. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
3. Tryck med fingret med jämna avstånd på degen för att fyllningen skall komma ner i degen. Tryck ner fyllningen i hålen och resten ovanpå. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 30 minuter.
4. Ta fram och pensla med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i ugnens nedre del i cirka 15-17 minuter eller tills bullarna fått en fin och gyllene färg. Ta ur plåten och skär i fina rutor.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler recept finns här!

Glutenfria pain au chocolat

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kokostoppar

Glutenfri solskenskaka

Glutenfri lyxlängd med nutella

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…