Annons

Annons

Glutenfria! Mandelmassebullar med blåbär

Baka bullar med mandelmassa och blåbär. Det gör bullarna saftiga och gör garanterat succé på fikabordet. Receptet ger ca. 20 bullar att mumsa på.

Annons

Bullar med blåbär och mandelmassa

ca 20 bullar
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
ca 12 dl glutenfri mjölmix + lite extra till utbakningen

Fyllning:
200 g mandelmassa, riven
2 dl blåbär

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan tills den lösts upp.

Blanda ner socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Strö lite mjölmix på bakbordet och stjälp upp degen på bakbordet och arbeta samman till en lös deg. Dela i två delar och kavla med mjölad kavel ut varje del till ca 20×40 cm.

Bred på riven mandelmassa och strö över blåbär, rulla samman med skarven neråt. Skär i ca 3 cm tjocka bitar och lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker, grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.

Tips! Här kan du byta 4 dl av den glutenfria mjölmixen mot mandelmjöl.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

?R 15 GF 3 bullar ?pplen
Recept – Glutenfria kanelbullar

Kardemummabullar
Recept – Glutenfria Kardemummabullar

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons