Annons

Annons

Glutenfria minipajer med bär och cashewkräm

När Erica Palmcrantz-Aziz bjuder på middag avslutar hon gärna med en god raw food-dessert.

Annons
bärpaj

Minipajer med bär och god grädde på cashewnötter.

6 minipajer
 Botten:
5 dl valnötter
1 dl riven kokos
1 msk honung
8 dadlar
2 tsk kanel
en nypa salt

Fyllning:
5 dl hallon och blåbär, färska eller tinade

Cashewkräm:
1 dl cashewnötter
1 skalat päron
2 tsk honung
1 krm vaniljpulver
1-2 dl vatten

Finhacka valnötterna i matberedaren. Tillsätt kokos och kör igen. Tillsätt honung, färska dadlar, kanel och salt. Kör igen.
Tryck ut degen i pajformen/formerna.
Lägg hallon och blåbär på pajbottnen.
Mixa ingredienserna till cashewkrämen – häll bara i 1 dl vatten till att börja med och späd efter behov. Mixa tills du får en len kräm.
Servera pajen ihop med cashewkrämen.

Av Jessika Devert och Erica Palmcrantz-Aziz  Foto Ann-Charlotte Fägerlind

erica palmkrantz aziz

Erica Palmcrantz-Aziz lagar gärna raw food

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons