Annons

Annons

Glutenfria muffins med choklad/blåbär

Ett klassiskt recept på enkla muffins att smaksätta med det som du känner för just i dag.

Annons

muffins

CA 15 MUFFINS
75 g smör
3 ägg, separerade
100 g agavesirap
100 g valfri sorts mjölk
½ tsk vaniljpulver eller 1 ½ tsk vaniljsocker
90 g mandelmjöl
30 g majsstärkelse
30 g majsmjöl
35 g rismjöl
2 tsk bakpulver

För blåbärsmuffins:
20 g majsstärkelse
½ tsk rivet citronskal
2 ½ dl frysta blåbär

För chokladmuffins:
35 g kakao

Förbered en muffinsplåt med pappersformar.
Smält smöret. Separera äggen. Vispa vitorna med agavesirap till ett hårt skum med elvisp i en bunke.
Vispa ihop gulor med mjölk i en annan bunke och tillsätt det smälta smöret under omrörning.
Blanda de torra ingredienserna för sig (inklusive kakao om du gör chokladmuffins och inklusive den extra
majsstärkelsen om du gör blåbärsmuffins) och rör ner i ägguleblandningen.
Vik försiktigt in äggvitorna i smeten. Om du gör blåbärsmuffins tillsätter du frysta blåbär och rivet citronskal och viker in det i smeten nu.
Klicka ut smeten i muffinsformarna (fyll upp till ¾) och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15–20 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

Recept och bild från boken Baka Glutenfritt, Semic 9789155261917_2

Himmelskt god rör-ihop-kaka

Världens godaste glutenfria bullar

Glutenfria pain au chocolat

Glutenfri chokladrulltårta med hallon

 

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons