Annons

Annons

Glutenfria muslifrukostbullar

Skäm bort dig själv och din familj med ljuvligt nybakat bröd till frukost.

Annons

glutenfria-muslifrallor
En blandning mellan muffins och bullar, mättande och goda.

12 stycken

50 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 dl mörkt muskovadosocker
2 dl rismjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk mald kanel
2 msk psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl melonkärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl gula russin
1/2 dl gojibär

Toppa med:
frön, pumpa- och melonkärnor

Sätt ugnen på 175-180°.

Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser ordentligt. Avsluta med att tillsätta russin och bär. Vänd om noga. Blanda ner mjölken, äggen och det smälta matfettet.

Placera muffinsformar i ett muffinsbleck och fördela smeten i formarna. Strö över melonkärnor, pumpafrön och lite sesamfrön på muffinsen. Grädda tills muffinsen fått fin färg, 20-25 minuter. Placera plåten lite högre upp i ugnen mot slutet av gräddningen om bullarna behöver mer färg på ovansidan.

Tips! Hittar du inte gula russin ta vanliga. Eller byt ut russinen mot t ex torkade aprikoser eller torkade blåbär.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler glutenfria recept!

Havrerutor med frön
Havrerutor med frön

glutenfritt-ostbröd
Glutenfritt Ostbröd

Baka glutenfritt fröbröd
Glutenfritt matig dansk limpa

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons