Annons

Annons

Glutenfria muslifrukostbullar

Skäm bort dig själv och din familj med ljuvligt nybakat bröd till frukost.

glutenfria-muslifrallor
En blandning mellan muffins och bullar, mättande och goda.

12 stycken

50 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 dl mörkt muskovadosocker
2 dl rismjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk mald kanel
2 msk psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl melonkärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl gula russin
1/2 dl gojibär

Annons

Toppa med:
frön, pumpa- och melonkärnor

Sätt ugnen på 175-180°.

Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser ordentligt. Avsluta med att tillsätta russin och bär. Vänd om noga. Blanda ner mjölken, äggen och det smälta matfettet.

Placera muffinsformar i ett muffinsbleck och fördela smeten i formarna. Strö över melonkärnor, pumpafrön och lite sesamfrön på muffinsen. Grädda tills muffinsen fått fin färg, 20-25 minuter. Placera plåten lite högre upp i ugnen mot slutet av gräddningen om bullarna behöver mer färg på ovansidan.

Tips! Hittar du inte gula russin ta vanliga. Eller byt ut russinen mot t ex torkade aprikoser eller torkade blåbär.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler glutenfria recept!

Havrerutor med frön
Havrerutor med frön

glutenfritt-ostbröd
Glutenfritt Ostbröd

Baka glutenfritt fröbröd
Glutenfritt matig dansk limpa

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…