Annons

Annons

Glutenfria nutellabullar

Bjud på bullfest! Baka våra underbara bullar fyllda med nutella.

Annons

glutenfria-nutellabullar
Ca 20 bullar

50 g jäst
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
12 dl glutenfri mjölmix, Finax, ca 720 g

Fyllning:
75 g smör
1 dl nutella

Pensling:
1 ägg
½ dl finhackade hasselnötter
2 msk pärlsocker

Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt fiberhusk, socker, salt och kardemumma. Låt svälla 10 minuter.

Tillsätt mjölmix och låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Strö lite mjölmix på bakbordet och stjälp upp degen på bakbordet och arbeta samman den. Dela i två delar och kavla ut till ca 20×40 cm. Vispa samman smör och nutella, bred på varje degplatta. Vik ihop, skär i två cm breda bitar och tvinna, lägg i bakformar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ägg och strö över hackade hasselnötter och pärlsocker, grädda ca 12 minuter.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka gott med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!
Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons