Annons

Annons

Glutenfria pain au chocolat

Baka frasiga pain au chocolat med smak av nutella, mandelmassa och apelsin! Goda att äta nygräddade till en kopp kaffe. Fantastiskt recept!

Annons

ý

8 pains au chocolat

1 färdig smördeg á 250 g (glutenfri)
100-125 g Nutella
100 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g mandelmassa
rivet skal av 1 apelsin

Pensling:
1 ägg
mandelspån

Garnering:
florsocker

1. Rulla ut smördegen. Dela degen på längden så att du har två stycken rektangulära plattor. Dela varje platta i 4 lika stora bitar. Bred lite Nutella en bit in på varje bit.
2. Hacka chokladen. Riv mandelmassa samt apelsinen. Fördela mandelmassa, apelsinskal samt chokladhack över degplattorna. Rulla ihop degen från kortsidan och lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd långpanna. Lägg rullarna med skarvarna nedåt. Se till att du tryckt till skarvarna ordentligt innan.
3. Vispa upp ägget och pensla smördegsrullarna. Sätt ugnen på 175 grader. Strö över mandelspån och grädda dem gyllene i ugnens mitt i cirka 18-20 minuter.
4. Vid servering: Sikta över florsocker. Godast att äta nygräddade.

Tips! Du kan byta ut chokladen mot t ex hackad mandel. Nutella kan du ta bort helt och bara använda mandelmassa och apelsinskal tillsammans med choklad.

Du har väl inte missat vårt älskade glutenfria recept på solskensbulle

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons