Annons

Annons

Glutenfria pajer till picknicken

Glutenfria sommarpajer, perfekta att ta med på en picknick.

Annons
Paj med päron, bacon och ädelost

Paj med päron, bacon och ädelost

Paj med päron, bacon och ädelost
4-6 personer

Grundrecept, glutenfri pajdeg
1 pkt tärnat bacon
2 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
2 päron

Garnera med:
3/4 dl flytande honung
ev 1 msk lavendelblom
150 g blåmögelost, t ex Danablu-ost

Sätt ugnen på 200°. Stek baconet lätt. Rör samman ägg, crème fraiche och riven ost. Häll smeten i pajskalet.
Skär päronen i tunna skivor och lägg ovanpå, strö över baconet. Grädda ca 30 minuter.
Rör samman honung och ev lavendel.
Ta ut pajen och lägg på skivor av ost, ringla över honungen.

Broccolipaj
4-6 personer

Grundrecept, glutenfri pajdeg
400 g broccoli
3 ägg2 dl matlagningsgrädde
140 g ädelost
2 msk pinjekärnor

Sätt ugnen på 200°.
Dela broccolin i buketter, koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg broccolin i pajformen.
Vispa samman ägg och grädde och smula ner ädelosten. Häll över pajen. Ställ in i ugnen ca 35 minuter tills pajen får fin färg.
Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Stå kvar medan du rostar, det går fort. Häll över pajen.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS MER:
Glutenfri västerbottenpaj med squash

Glutenfri ostpaj med ansjovis

Glutenfria småpajer

Kikärtspizza med soltorkade tomater

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons