Annons

Annons

Glutenfria pepparkakor

Knapriga pepparkakor med kristyr. Ett glutenfritt recept!

Annons

Pepparkakor med kristyr
ca 30 kakor

3/4 dl ljus sirap
1 1/4 dl strösocker
125 g smör
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malda pomeransskal
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1 msk fiberhusk

Kristyr:
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk citronsaft

Blanda sirap, strösocker, smör och kryddor i en kastrull. Koka upp och vispa sedan pösigt. Låt svalna.
Tillsätt ägget. Rör om väl.
Blanda bikarbonat med hälften av mandelmjöl, rismjöl och fiberhusk. Rör ner i smeten. Arbeta ner i resten av mjölet och fiberhusken. Täck med folie och ställ in i kylskåp över natten.

Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen tunt på rismjölat bakbord. Ta ut pepparkakor med mått och lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Vill du hänga upp kakorna, gör ett litet hål innan gräddning.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter så de blir vackert bruna. Låt kakorna kallna på galler.
Rör samman kristyren och spritsa ut ett mönster på de avsvalnade pepparkakorna.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

MER JULBAK:
Glutenfria saffransbullar
Glutenfri mjuk pepparkaka

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons