Annons

Annons

Glutenfria piroger med kycklingröra

Baka glutenfria piroger fyllda med kyckling. Servera piroger till mellanmål eller som middag tillsammans med en matig sallad.

Annons
glutenfria piroger

Baka glutenfria piroger till utflykten.

10–12 piroger
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
2 msk neutral matolja
1 msk fiberhusk
1 dl kesella 10 %
1 tsk salt
7 dl glutenfri mjölmix, vi använde Semper

Fyllning:
1/2 strimlad purjolök
1 tärnad gul paprika
2 msk smör eller margarin
400 g tärnad kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 dl riven lagrad ost
100 g färskost med smak av tomat och lök

Pensling:
1 äggula

Garnering:
kryddgrönt, basilika

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, olja samt fiberhusk. Rör om tills jästen har lösts upp. Låt blandningen svälla ca 10 minuter.

Tillsätt kesella, salt samt det mesta av mjölmixen, lite i taget. Arbeta samman degen, helst i maskin. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats,
ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Fyllningen: Hetta upp matfett och fräs löken och paprikan blanka utan att de tar färg. Ta av från plattan. Krydda kycklingbitarna och fräs dem i upphettat matfett runt om. Tillsätt lök och paprika som får steka med kycklingen i ett par minuter. Ta av och tillsätt riven ost.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, (glutenfritt). Knåda den ordentligt. Dela degen i 10–12 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rundel, 10–12 cm stor. Fördela kycklingfyllningen på varje rundel, toppa med färskost. Vik samman och nyp kanterna mot varandra. Placera pirogerna med skarven upp på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla och strö över sesamfrön.

Grädda i ugnens mitt 10–12 minuter.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gillar du tacos? Testa våra tacopiroger, receptet hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons