Annons
Annons

Glutenfria piroger med kycklingröra

Baka glutenfria piroger fyllda med kyckling. Servera piroger till mellanmål eller som middag tillsammans med en matig sallad.

glutenfria piroger

Baka glutenfria piroger till utflykten.

10–12 piroger
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
2 msk neutral matolja
1 msk fiberhusk
1 dl kesella 10 %
1 tsk salt
7 dl glutenfri mjölmix, vi använde Semper

Fyllning:
1/2 strimlad purjolök
1 tärnad gul paprika
2 msk smör eller margarin
400 g tärnad kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 dl riven lagrad ost
100 g färskost med smak av tomat och lök

Annons

Pensling:
1 äggula

Garnering:
kryddgrönt, basilika

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, olja samt fiberhusk. Rör om tills jästen har lösts upp. Låt blandningen svälla ca 10 minuter.

Tillsätt kesella, salt samt det mesta av mjölmixen, lite i taget. Arbeta samman degen, helst i maskin. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats,
ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Fyllningen: Hetta upp matfett och fräs löken och paprikan blanka utan att de tar färg. Ta av från plattan. Krydda kycklingbitarna och fräs dem i upphettat matfett runt om. Tillsätt lök och paprika som får steka med kycklingen i ett par minuter. Ta av och tillsätt riven ost.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, (glutenfritt). Knåda den ordentligt. Dela degen i 10–12 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rundel, 10–12 cm stor. Fördela kycklingfyllningen på varje rundel, toppa med färskost. Vik samman och nyp kanterna mot varandra. Placera pirogerna med skarven upp på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla och strö över sesamfrön.

Grädda i ugnens mitt 10–12 minuter.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

 

Gillar du tacos? Testa våra tacopiroger, receptet hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…