Annons

Annons

Glutenfria russinbröd

Fluffiga bröd fria från gluten blir som nybakta när de tinas upp i ugnen. Receptet kommer från vår expert Sofia Antonsson.

baka russinbröd

Fyll din glutenfria bröd med russin, tranbär eller blåbär.

12–15 stycken
50 g jäst
8 dl kallt vatten
2 msk mörk sirap (dansukker är glutenfri)
5 dl rent havremjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl rismjö l
3 1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor (valfritt)
1 1/2 dl russin (valfritt)

Annons

Tips! Byt russin mot torkade tranbär, lingon eller blåbär.

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sirap. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem till degvätskan och kör i köksassistent med degkrok ca 5 minuter. Tillsätt russinen mot slutet.

Låt degen vila i 5 minuter och klicka sedan ut bröden på en plåt med bakplåtspapper eller använd en muffinsplåt. Pudra över havremjöl. Låt dem jäsa på plåten under bakduk 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 225° och grädda ca 25 minuter tills bröden fått gyllenbrun färg.

Receptet kommer från Sofia Antonssons senaste bok Lugn mage med gott bröd.

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…