Annons

Annons

Glutenfria russinbröd

Fluffiga bröd fria från gluten blir som nybakta när de tinas upp i ugnen. Receptet kommer från vår expert Sofia Antonsson.

Annons
baka russinbröd

Fyll din glutenfria bröd med russin, tranbär eller blåbär.

12–15 stycken
50 g jäst
8 dl kallt vatten
2 msk mörk sirap (dansukker är glutenfri)
5 dl rent havremjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl rismjö l
3 1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor (valfritt)
1 1/2 dl russin (valfritt)

Tips! Byt russin mot torkade tranbär, lingon eller blåbär.

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sirap. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem till degvätskan och kör i köksassistent med degkrok ca 5 minuter. Tillsätt russinen mot slutet.

Låt degen vila i 5 minuter och klicka sedan ut bröden på en plåt med bakplåtspapper eller använd en muffinsplåt. Pudra över havremjöl. Låt dem jäsa på plåten under bakduk 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 225° och grädda ca 25 minuter tills bröden fått gyllenbrun färg.

Receptet kommer från Sofia Antonssons senaste bok Lugn mage med gott bröd.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons