Annons

Annons

Glutenfria saffransbullar

Julens godaste glutenfria saffransbullar är fyllda med hallonsylt.

Annons

 

glutenfria saffransbullarca 10 bullar
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl strösocker
1 pkt saffran
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma, stött
6 dl glutenfri mjölmix, Semper

Fyllning och garnering:
1 dl hallonsylt
1 ägg
25 g smält smör
strösocker

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Lös upp jästen i den ljumma degvätskan.
Tillsätt socker, saffran, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Lägg degen i en rejäl spritspåse och spritsa ut den i bullformar. Det går också bra att klicka ut den med skedar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. 200
Tryck en liten grop med mjölad tumme i varje bulle. Klicka hallonsylt i groparna. Pensla bullarna med ägg. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen direkt till 200 grader. Grädda ca 10-12 minuter. Låt svalna något.
Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

BAKA MER GLUTENFRITT:
glutenfri morotskaka
Lyxig morotskaka
mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka

 

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons