Annons

Annons

Glutenfria scones

Scones är absolut godast nygräddade och med lite marmelad på! Receptet är glutenfritt.

glutenfria scones

Starta dagen med nybakade scones.

Ca 12 scones
3 dl sojamjöl
4 dl rismjöl
1 dl pofiber
1/2 dl psylliumfrön
2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
500 g rismjölk
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Smält smöret, häll det i rismjölken och låt det svalna något. Blanda i vätskan och sedan sirapen i de torra ingredienserna. Rör om och blanda ordentligt.

Annons

Klicka upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Vill du göra din egen marmelad? Här hittar du recepten>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…