Annons

Annons

Glutenfria scones

Scones är absolut godast nygräddade och med lite marmelad på! Receptet är glutenfritt.

Annons
glutenfria scones

Starta dagen med nybakade scones.

Ca 12 scones
3 dl sojamjöl
4 dl rismjöl
1 dl pofiber
1/2 dl psylliumfrön
2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
500 g rismjölk
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Smält smöret, häll det i rismjölken och låt det svalna något. Blanda i vätskan och sedan sirapen i de torra ingredienserna. Rör om och blanda ordentligt.

Klicka upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Vill du göra din egen marmelad? Här hittar du recepten>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons