Annons

Annons

Glutenfria semlor, mums!

Glutenfria semlor för den som vill njuta av goda semlor på glutenfritt vis. En semla med ljuvlig smak av kardemumma och mandelmassa – precis som det ska vara!

Annons

semlor
12 semlor
75 g smör
2 1/2 mjölk
25 g jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 ägg
1/2 msk fiberhusk
7 dl glutenfritt mjölmix, ljust 2 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning:
inkråm från bullarna
1/2 dl mjölk
100 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
florsocker

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 grader.

Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter. Låt kallna på galler.

Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bul- larna med blandningen.

Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Receptet kommer från Arla.

LÄS OCKSÅ:
NYHET! I år det semmelsmoothie som gäller!
Semmelwrap årets mest googlade matord se hela listan!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons