Annons
Annons

Glutenfria småpajer

Oavsett om det är fest, vardag eller picknickdags – hemlagade pajer med smakfulla fyllningar passar perfekt!

Paj Pirog

De små tomatpajerna med bacon har ett sprött, gott och frasigt pajskal som släpper perfekt från formen.

4 personer

Deg:
3 dl majsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g halverade körsbärstomater  i olika storlekar och färger
3 msk finhackad färsk basilika
100 g tärnad fetaost
140 g skivat bacon
1 msk smör eller margarin

Annons

Stanning:
4 ägg
3 dl gräddfil
2 dl vispgrädde
3 dl riven lagrad ost

Garnering:
basilika

Blanda majsmjöl och matfett, gärna  i en matberedare. Tillsätt kallt vatten  och arbeta samman till en degboll som får vila svalt ca 10 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck eller kavla ut degen i smorda pajformar, ca 10 cm i diameter eller  en stor på 24 cm. Nagga pajskalen med en gaffel och förgrädda i ugnens mitt 8–10 minuter.

Hetta upp matfettet och stek baconskivorna lätt på båda sidor utan att de får färg. Vispa samman samtliga ingredienser till stanningen och häll halva mängden
i det förgräddade pajskalet. Blanda tomater, fetaost och basilika och fördela blandningen i stanningen. Häll på resterande mängd stanning.

Grädda pajerna 15–20 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut dem och sätt ner baconskivorna på kanten i fyllningen. Fortsätt grädda pajerna i nedre delen av ugnen 15–20 minuter, känn efter med sticka. Täck med folie om pajen får för mycket färg. Garnera och servera med sallad.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Goda recept på piroger!

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…