Annons

Annons

Glutenfria wienerbröd av smördeg

Snabbakade wienerbröd med god fyllning gjorda på färdig smördeg. Ett recept som passar bra när bakningen ska gå snabbt.

Annons

Smördegswienerbröd

5 st wienerbröd
1 förpackning glutenfri smördeg
fast hallonsylt
Marsán vaniljsås
mjölk

Pensling
1 ägg
2 krm vatten
mandelspån

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 250 grader.
Vaniljkrämen gör du med Marsáns vaniljsås och mjölk. Följ anvisningarna på förpackningen.

Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Placera plattorna på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen. Placera 1 tsk fast hallonsylt i mitten av smördegen och placera en klick vaniljkräm ovanpå. Vispa samman ägg och vatten och pensla wienerbröden. Strö över mandelspån.

Grädda i ugnens mitt ca 7-10 minuter eller till dess att du ser att de har fått en fin och gyllene färg.
När du tagit ut dina wienerbröd kan de se uppblåsta ut men sjunker snart samman och blir fina. Sikta florsocker över.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Följ oss på instagram! instagram.com/vialskarglutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons