Annons
Annons

Glutenfria snabba frukostbullar

Baka enkla frallor till frukost. Receptet är fritt från gluten och ger 12 saftiga frallor.

frukostbullar
12 bullar
6 dl vatten
50 g jäst
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl Fibrex
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 msk linfrön
ca 8 dl grovt glutenfri mjölmix

Topping:
1 ägg
ev kummin

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och Fibrex och låt det svälla 10 minuter.
Tillsätt olja, salt, linfrö och nästan allt mjöl, men spar lite till utbakningen. Knåda degen i 5 minuter i en köksmaskin. Täck över och låt degen jäsa ca 10 minuter.

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat ombord. Dela degen i 12 bitar och forma till små bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över eventuellt över lite kummin. Grädda bullarna 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

Gott & Glutenfritt – baka gott med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!
Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…