Annons

Annons

Glutenfria snabba frukostbullar

Baka enkla frallor till frukost. Receptet är fritt från gluten och ger 12 saftiga frallor.

Annons

frukostbullar
12 bullar
6 dl vatten
50 g jäst
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl Fibrex
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 msk linfrön
ca 8 dl grovt glutenfri mjölmix

Topping:
1 ägg
ev kummin

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och Fibrex och låt det svälla 10 minuter.
Tillsätt olja, salt, linfrö och nästan allt mjöl, men spar lite till utbakningen. Knåda degen i 5 minuter i en köksmaskin. Täck över och låt degen jäsa ca 10 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat ombord. Dela degen i 12 bitar och forma till små bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över eventuellt över lite kummin. Grädda bullarna 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons