Annons

Annons

Glutenfria snickersrutor

Vi använde mix med fiber i – det låter kanske lite konstigt men det blev så gott.

Annons
glutenfria-snickersrutor

Baka glutenfria snickersrutor och bjud på till fikat.

18-22 rutor
200 g smör eller margarin
4 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl siktad kakao
4 ägg
3 dl Semper Glutenfri mix med fiber
100 g Dumlekola (Kan innehålla spår av gluten)
100 g mörk Dumlekola (Kan innehålla spår av gluten)

Topping:
2 1/2 dl jordnötter
250 g mörk choklad

Garnering:
200 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och glutenfri mix. Rör samman allt till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappers klädd eldfast form ca 25×33-35 cm. Släta till smeten så att den blir jämnt fördelad i formen.

Dela Dumlekolorna i bitar. Fördela kolabitarna ovanpå smeten. Grädda kakan i ugnens mitt i 30-32 minuter.

Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Blanda smält choklad och jordnötter. Bred ut blandningen över den nu kalla kakan. Låt kakan kallna igen.  Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad. Spritsa eller ringla ut chokladen över kakan och låt allt stelna. Skär kakan i rutor. Servera kakan med lätt vispad grädde.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler smarriga receptet hittar du i nya numret av magasinet Glutenfritt som finns i butik från den 5 juli. Missa inte – endast 39 kr

Tidningen Glutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons