Annons

Annons

Glutenfria tacopiroger med guacamole

Bjud på frasiga piroger smaksatta med tacokrydda. Servera med en god guacamole.

Glutenfri tacopirog

Tacopiroger är väldigt omtyckta av både stora och små gäster.

Ca 12 stycken
1 kyld smördeg, glutenfri

Fyllning:
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
250 g köttfärs
1 msk tomatpuré
3-4 msk glutenfri tacokrydda
2 msk vatten

Annons

Pensling:
1 ägg

Guacamole:
2 avokado
1 dl crème fraiche
saft av 1/2 lime

LÄS OCKSÅ: Så får du din avokado att mogna på 3 minuter >>

Garnering:
kryddgrönt, persilja
limeklyfta
Fyllningen: Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs löken blank utan att den tar färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt tomatpuré, tacokrydda och vatten, rör om och låt koka upp. Låt koka i några minuter.

Rulla ut smördegen och dela plattan i 15 lika stora fyrkanter. Klicka ut en färsklick på varje ruta och vik samman till trekanter. Tryck till samtliga kanter med hjälp av en gaffel.

Sätt ugnen på 225 grader.

Fördela pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i ugnens mitt ca 10 minuter.

Guacamole: Kärna ur och mosa avokadoköttet. Blanda med crème fraiche och limesaft. Servera till pirogerna tillsammans med nachochips, sallad och valfria tillbehör.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Fler recept på glutenfria piroger:

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

Annons

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…