Annons

Annons

Glutenfria tacopiroger med guacamole

Bjud på frasiga piroger smaksatta med tacokrydda. Servera med en god guacamole.

Annons
Glutenfri tacopirog

Tacopiroger är väldigt omtyckta av både stora och små gäster.

Ca 12 stycken
1 kyld smördeg, glutenfri

Fyllning:
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
250 g köttfärs
1 msk tomatpuré
3-4 msk glutenfri tacokrydda
2 msk vatten

Pensling:
1 ägg

Guacamole:
2 avokado
1 dl crème fraiche
saft av 1/2 lime

LÄS OCKSÅ: Så får du din avokado att mogna på 3 minuter >>

Garnering:
kryddgrönt, persilja
limeklyfta
Fyllningen: Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs löken blank utan att den tar färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt tomatpuré, tacokrydda och vatten, rör om och låt koka upp. Låt koka i några minuter.

Rulla ut smördegen och dela plattan i 15 lika stora fyrkanter. Klicka ut en färsklick på varje ruta och vik samman till trekanter. Tryck till samtliga kanter med hjälp av en gaffel.

Sätt ugnen på 225 grader.

Fördela pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i ugnens mitt ca 10 minuter.

Guacamole: Kärna ur och mosa avokadoköttet. Blanda med crème fraiche och limesaft. Servera till pirogerna tillsammans med nachochips, sallad och valfria tillbehör.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler recept på glutenfria piroger:

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons