Annons

Annons

Glutenfria våfflor grundrecept

Ett grundrecept är alltid bra att ha i sina receptsamlingar. Fyll och toppa sedan med det du gillar bäst.

Annons
Glutenfria våfflor med blåbärssylt och vispgrädde

Glutenfria våfflor med blåbärssylt och vispgrädde

8 våfflor
3 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
50 g smält smör

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg och smält smör. Vispa slätt.

Grädda i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan varje gräddning.

Tips! Tänk på att våffeljärnet ska vara väl rengjort och att en icke glutenintolerant bör äta första våfflan.

Foto Sjöberg bild

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons