Annons

Annons

Glutenfria vaniljbullar

Bullar fyllda med härlig vaniljkräm. Receptet är fritt från gluten.

Vaniljbullar
25 stycken
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma, stött
12 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
2 1/2 dl mjölk
1/2 vaniljstång
3/4 dl strösocker
3 äggulor
3/4 dl majsstärkelse
25 g smör

Annons

Garnering:
1 ägg till pensling
kokosflingor

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan.  Blanda ner socker, salt, kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en stor spritspåse och fördela ut i bullformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter utan bakduk.
Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ur fröna. Lägg i kastrull tillsammans med mjölken och koka upp.

Fyllning: Vispa socker, äggulor och majsstärkelse fluffigt, slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt under vispning tills den börja tjockna. Häll över i en skål och tillsätt smöret skuret i tärningar. Fyll spritspåsen med vaniljkrämen. Tryck ett litet hål i varje bulle och spritsa ut en klick i varje bulle.
Pensla bullarna med ägg och strö över lite kokosflingor. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ: Glutenfria kardemummabullar som du måste baka

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…