Annons

Annons

Glutenfritt äppelflarn

Överraska med ett kul och gott äppelflan.

Glutenfritt äppelflan

Äppelflarn, ett vackert flarn med hela urkärnade äppelringarna.

4 personer

1 rulle kyld glutenfri smördeg
100 g mandelmassa
2 äpplen
25 g smör
3 msk strösocker
2 msk mandelspån

Garnering:
florsocker

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Rita en mall och skär ut en stor cirkel av smördegen. Av resterande deg skär du en remsa till kant runt om på cirkeln. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Riv mandelmassan och strö ut på flarnet. Kärna ur och skiva äpplena riktigt, riktigt tunt. Lägg skivorna omlott på smördegen.

Smält smöret och häll över, strö över socker. Avsluta med att strö över mandelspån.

Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter. Pudra över lite florsocker vid serveringen.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Baka gott äpple!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…