Annons

Annons

Glutenfritt äppelflarn

Överraska med ett kul och gott äppelflan.

Annons

Glutenfritt äppelflan

Äppelflarn, ett vackert flarn med hela urkärnade äppelringarna.

4 personer

1 rulle kyld glutenfri smördeg
100 g mandelmassa
2 äpplen
25 g smör
3 msk strösocker
2 msk mandelspån

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Rita en mall och skär ut en stor cirkel av smördegen. Av resterande deg skär du en remsa till kant runt om på cirkeln. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Riv mandelmassan och strö ut på flarnet. Kärna ur och skiva äpplena riktigt, riktigt tunt. Lägg skivorna omlott på smördegen.

Smält smöret och häll över, strö över socker. Avsluta med att strö över mandelspån.

Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter. Pudra över lite florsocker vid serveringen.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Baka gott äpple!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons