Annons

Annons

Glutenfritt! Baka krämig mandelkaka

Baka en saftig mandelkaka och bjud på till fikat!

Annons

Här hittar du fler glutenfria recept

Baka glutenfri mandelkaka

ca 12 bitar
125 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skal och saft
4 ägg, rumstempererade
3 dl mandelmjöl
250 g ricottaost
ca 1 dl flagad mandel
lite florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör samman smör, socker, vaniljsocker och rivet skal från citronen.
Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten, en i taget, och blanda väl.
Vänd ner mandelmjölet. Rör ner ricottaost och citronsaft och blanda väl.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Lägg bakplåtspapper i botten av en springform. Smöra även formen. Häll i smeten.
Strö över flagad mandel och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Pudra över florsocker vid serveringen och servera med en klick vispad grädde.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Här hittar du fler glutenfria recept

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons