Annons

Annons

Glutenfritt bröd med nötter

Ett bröd att bara röra samman, det behöver ingen jästid. Moroten gör brödet saftigt och gott.

Busenkelt nöt- och fröbröd

Lättbakat nöt- och fröbröd i form

1 bröd

5 dl glutenfri mjölmix, grov
2 dl havregryn, glutenfria
1 dl hela linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl tärnade torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
2 msk flytande honung
1 riven morot

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk, flytande honung  och riven morot.
4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en avlång form. Häll i degen.
5. Ställ in i nedre delen av ugnen och baka i ca 60 minuter. Kontrollera med brödsticka om brödet är klart.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:
Havrefrallor fria från gluten
Glutenfritt havrebröd med melon- och solroskärnor
Naturligt glutenfritt morotsbröd

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…