Annons

Annons

Glutenfria mini-brownies

Du kan med fördel göra kakorna en dag innan - de blir bara goda av att stå lite. Variera med bär eller frukt på!

Annons

Browniebites
24 små browniebitar

Browniebotten:
150 g smör
250 g mörk choklad
2 msk mjölk
4 ägg
4 dl muscovadosocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl majsmjöl

Topping:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 äggulor
100 g vit choklad (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 180 grader och klä en ugnsform (20×30 cm) med bakplåtspapper.
Skär smöret i bitar, hacka hälften av den mörka chokladen och lägg smör, choklad och mjölk i en kastrull. Rör tills chokladen smält och häll sedan över i en bunke.
Vispa eller rör kraftigt ner ett ägg i taget samt socker och vaniljpulver. Vänd ner mjölet. Hacka resten av den mörka chokladen och rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen 30-35 minuter eller tills kakan är fast längs med kanterna men verkar lite lös i mitten. Låt den svalna och ställ in i kylen ca 2 timmar.
Vispa smöret fluffigt och blanda i florsocker, vaniljsocker och kakao. Rör i en äggula i taget. Bred krämen på kakan och låt stå kallt i en timme.
Skär upp små fyrkantiga bitar av brownien och servera eller dekorera med vit choklad:
Smält då hälften av chokladen över vattenbad. Smält resterande choklad i den nu varma chokladen och häll upp på spritspåse och skär ett pyttelitet hål i spetsen. Spritsa långa ränder på varje brownie och låt chokladen stelna till lite innan servering.

Av josephinepalm.com Foto jessicalund.se

BAKA OCKSÅ:
Chokladbiskvi
Glutenfria chokladbiskiver
Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Glutenfri chokladrulltårta

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons