Annons

Annons

Glutenfritt! Chokladmuffins med blåbärstopp

Bjud på muffins med blåbärstopping till fikat.

Annons
glutenfria chokladmuffins

Saftiga glutenfria chokladmuffins med härlig blåbärstopp.

12 st
1 ½ dl mjölk
1 tsk fiberhusk
2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör som mjuknat
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
Topping
100 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
125 g blåbär
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ut fiberhusk i mjölken, låt stå 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjukt smör. Blanda mjölmix med bakpulver, kakao och vaniljsocker.  Vänd ner i äggsmeten och tillsätt mjölken.

Häll upp i smort muffinsbleck/formar och baka i ca 15 minuter. Låt svalna.

Mixa färskost, florsocker, vaniljsocker och 100 g av blåbären. Vänd ner vispad grädde och spritsa på muffinsen. Strö över några färska blåbär.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons