Annons
Annons

Glutenfritt! Chokladmuffins med blåbärstopp

Bjud på muffins med blåbärstopping till fikat.

Annons
glutenfria chokladmuffins

Saftiga glutenfria chokladmuffins med härlig blåbärstopp.

12 st
1 ½ dl mjölk
1 tsk fiberhusk
2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör som mjuknat
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
Topping
100 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
125 g blåbär
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ut fiberhusk i mjölken, låt stå 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjukt smör. Blanda mjölmix med bakpulver, kakao och vaniljsocker.  Vänd ner i äggsmeten och tillsätt mjölken.

Häll upp i smort muffinsbleck/formar och baka i ca 15 minuter. Låt svalna.

Mixa färskost, florsocker, vaniljsocker och 100 g av blåbären. Vänd ner vispad grädde och spritsa på muffinsen. Strö över några färska blåbär.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…