Annons

Annons

Glutenfritt! Chokladtryffeltårta

En lyxig chokladtryffeltårta med vuxna smaker. Ett glutenfritt recept.

Annons

Mellby Antik

4-6 personer
250 g mandelmassa
125 g smör
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad med hög kakaohalt
250 g ljus choklad
2 msk Konjak, eller rom

Garnering:
bär

Servera med:
vispgrädde

Kavla mandelmassan tunt mellan två ark plastfilm. Lägg i en rund tårtform med avtagbar botten och se till att hela formens botten är täckt.

Tips! Klä formens botten med bakplåtspapper så blir tårtan lätt att lägga upp på serveringsfatet.

Smält smöret i en gryta. Tillsätt grädde och låt koka upp. Dra av från värmen. Dela chokladen i bitar. Rör försiktigt ner bitarna i den varma blandningen så chokladen smälter. Tillsätt alkoholen eller alternativ smaktillsats.

Tips! Alkoholen kan bytas ut mot kaffe eller rivna apelsinskal om man föredrar tårta utan alkoholsmak.

Låt stå i frysen minst fyra timmar, gärna över natten. Ställ i kylskåp ca en timme före serveringen. Lägg upp tårtan på ett serveringsfat. Dekorera med bär och servera med vispad grädde.

Tips! Precis före serveringen kan man med en gaffel göra dekorativa randmönster i chokladsmeten.

Foto Per Magnus Persson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons