Annons

Annons

Glutenfritt! Feta– och spenatpirog

Baka vegetariska piroger med mumsig fyllning!

Annons
glutenfri pirog

Baka egna glutenfria piroger och fyll dem med fetaost och spenat.

4 piroger
2 1/2–3 dl majsmjöl
ca 1/2 dl rena havregryn
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl standardmjölk

Fyllning:
1 finhackad röd lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
350 g spenat
100 g fetaost

Pensling:
olivolja

Topping:
sesamfrön
havssalt

Sätt ugnen på 225 grader.

Fyllning: Hetta upp matfettet och fräs lök och vitlök blankt utan att det får färg. Ansa spenaten och fräs den med löken. Ta av från plattan och sila bort överflödig vätska. Smula ner fetaost i blandningen.

Piroger: Blanda de torra ingrediens­erna i en bunke. Tillsätt olivolja och mjölk. Låt degen svälla en stund. Rör samman till en deg. Forma bollar av den. Placera dem på ett bakplåtspapper. Platta ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena sidan av den utplattade rundeln. Vik ihop den på mitten. Tryck ihop skarven noga.

Pensla pirogerna, strö över sesamfrön och havssalt. Placera pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnens mitt ca 15 minuter.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons