Annons
Annons

Glutenfritt fikonbröd

Ett recept på ett snabbakat glutenfritt bröd. Torkade fikon ger fin karaktär åt detta goda bröd.

Fikonbrod

Baka enkelt med glutenfri mjölmix.

2 bröd
1 kg Finax fiberbrödmix
9-9 1/2 dl vatten, ljummet
2 msk ljus sirap
10 torkade fikon

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll mixen (spar 1-2 tsk att strö över bröden), vattnet och sirapen i en degblandare och arbeta degen i 5 minuter.
Ansa och skär fikonen i mindre bitar och vänd ner i degen. Smörj två brödformar som rymmer 1-1 1/2 l med smör.
Fördela degen i formarna och strö över det sparade mjölet. Låt jäsa i formarna ca 45 minuter under en bakduk.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter.

Annons

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Fler goda glutenfria recept hittar du här>>

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…