Annons

Annons

Glutenfritt fikonbröd

Ett recept på ett snabbakat glutenfritt bröd. Torkade fikon ger fin karaktär åt detta goda bröd.

Annons

Fikonbrod

Baka enkelt med glutenfri mjölmix.

2 bröd
1 kg Finax fiberbrödmix
9-9 1/2 dl vatten, ljummet
2 msk ljus sirap
10 torkade fikon

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll mixen (spar 1-2 tsk att strö över bröden), vattnet och sirapen i en degblandare och arbeta degen i 5 minuter.
Ansa och skär fikonen i mindre bitar och vänd ner i degen. Smörj två brödformar som rymmer 1-1 1/2 l med smör.
Fördela degen i formarna och strö över det sparade mjölet. Låt jäsa i formarna ca 45 minuter under en bakduk.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Fler goda glutenfria recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons