Annons

Annons

Glutenfritt! Franska fougasser

Fina portionsbröd som passar fint på buffén. Receptet ger 8 läckra bröd.

Annons

Franska fougasser
8 bröd
25 g jäst
1 ägg
vatten
8-9 dl glutenfri mjölmix med fibrer, Semper
1 tsk fiberhusk
3/4 dl olivolja
2 msk strösocker
2 msk nigellafrön
pensling
ägg
flingsalt

Smula ner jästen i en degbunke. Vispa upp ägget, tillsätt vatten så det sammanlagt blir 3 dl vätska. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt mjölmix, fiberhusk, olivolja, socker, nigellafrön. Arbeta samman degen och låt jäsa under bakduk minst 2 timmar.
Dela degen i 8 bitar, kavla ut till ca 1 1/2–2 cm tjocka lövformade bröd med kavel mjölad med glutenfri mix. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
Skär genomgående snitt från mitten och ut mot kanterna. Pensla med ägg och strö över flingsalt.
Grädda i cirka 10 minuter.

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons