Annons

Annons

Glutenfritt! Franska fougasser

Fina portionsbröd som passar fint på buffén. Receptet ger 8 läckra bröd.

Franska fougasser
8 bröd
25 g jäst
1 ägg
vatten
8-9 dl glutenfri mjölmix med fibrer, Semper
1 tsk fiberhusk
3/4 dl olivolja
2 msk strösocker
2 msk nigellafrön
pensling
ägg
flingsalt

Smula ner jästen i en degbunke. Vispa upp ägget, tillsätt vatten så det sammanlagt blir 3 dl vätska. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt mjölmix, fiberhusk, olivolja, socker, nigellafrön. Arbeta samman degen och låt jäsa under bakduk minst 2 timmar.
Dela degen i 8 bitar, kavla ut till ca 1 1/2–2 cm tjocka lövformade bröd med kavel mjölad med glutenfri mix. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
Skär genomgående snitt från mitten och ut mot kanterna. Pensla med ägg och strö över flingsalt.
Grädda i cirka 10 minuter.

Annons

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…