Annons

Annons

Glutenfritt! Gammaldags mockatårta

Gammaldags mockatårta med mandelbotten, jordgubbar, physalis och choklad på toppen!

Annons
Gammaldags mockatårta

Gammaldags mockatårta

8 bitar
500 g mandelmassa, riven
3 äggvitor

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 msk kakao
2 msk snabbkaffepulver

Garnering:
2 msk grovt riven vit och mörk choklad
1/2 liter blandade jordgubbar och physalis
kakao och snabbkaffepulver att pudra över

Sätt ugnen på 175 grader. Markera 2 runda cirklar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smörj papperet och lägg det på plåt. Blanda mandelmassa och äggvitor och bred ut smeten i cirklarna. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat.

Fyllning: Vispa grädden. Smaksätt med siktat kakaopulver och finstött snabbkaffepulver. Bred grädden mellan och ovanpå bottnarna. Sikta på kakao- och kaffepulver.
Låt stå kallt ett par timmar innan servering. Garnera med jorgubbar, physalis och choklad.

Recept Madeleine Reuterswärd Foto Ann Lindberg

LÄS MER:
Glutenfri limesockerkaka med kokos

Glutenfri chokladtryffeltårta

Glutenfri gräddtårta

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons