Annons

Annons

Glutenfritt! Grova frukostbullar

Ett gott recept på ett grovt bröd med mandelmjölk. Om man vill kan man byta ut mandelmjölken mot hälften vatten och hälften vanlig mjölk.

Annons
Glutenfria grova frukostbullar

Grova frukostbullar passar den som lever ett glutenfritt liv.

Ca 12 bröd
25 g jäst
5 1/2 dl mandelmjölk, ljummen
1/2 dl rapsolja
1 tsk strösocker
1 dl psylliumfrön
1 dl fibrex
3 dl rena havregryn
4 dl bovetemjöl
1 tsk brödkryddor
1/2 tsk salt

Smula ner jästen i en bunke. Häll på mandelmjölken och resten av alla ingredienser.  Blanda ihop degen ordentligt gärna i maskin.
Sätt plastfilm över bunken och låt jäsa i ca 50 minuter.

Klicka upp 12 bitar på en plåt med bakplåtspapper.  Forma ihop till runda bollar med mjölade fingrar och platta till lite. Jäs på plåten ca 10 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills bröden börjar få lite färg på ytan. Låt bröden svalna på galler och förvara sedan i tät påse.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Fikonbrod
Recept: Glutenfritt Fikonbröd

Grovt hälsobröd fritt från gluten
Recept: Glutenfritt Hälsobröd

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons