Annons

Annons

Glutenfritt grovt bröd med lingon och aprikoser

Magasinet Glutenfritt är fullmatat med goda recept. Finns i butik nu. Här bjuder vi på ett smakprov från tidningen: Lättbakad glutenfri limpa med god smak av frön och bär.

Annons
Glutenfritt grovt bröd med lingon och aprikoser

Glutenfritt grovt bröd med lingon och aprikoser
Foto: Erik Karlsson

1 bröd

4 dl Fin Mix, Semper
3 dl Grov Mix, Semper
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
1 dl lingon
1 dl grovt hackade aprikoser

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda ner filmjölk, aprikoser och lingon.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Låt svalna på galler.

Du hittar fler glutenfria recept här: 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons