Annons

Annons

Glutenfritt hamburgerbröd

Hemgjorda hamburgare är så gott. Extra gott blir det om du bakar ditt egna bröd också.

Annons

glutenfria hamburgebröd

Hembakat hamburgerbröd är godast!

6 bröd

5 dl vatten
12 g jäst
70 g majsmjöl
130 g rismjöl
150 g bovetemjöl
1 tsk salt
15 g fiberhusk

Topping:
Oskalade sesamfrön

Blanda alla ingredienser i en degbunke och låt degen vila övertäckt ca 1,5 timme.

Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 6 lika stora bitar. Olja händerna lätt och forma 6 runda bröd. Placera dem på en bakpappersklädd plåt. Tryck till bröden med handen så att de blir platta.

Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i ugnens mitt ca 20 minuter.

Recept: Fyll ditt bröd med en klassisk hamburgare av nötfärs >>

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons