Annons

Annons

Glutenfritt fröknäcke med majsmjöl

Lätt att baka, lätt att älska. Det här knäckebrödet blir snabbt en favorit – även hos dem som inte lever glutenfritt!

Knäckefavorit

Godaste knäckebrödet

1 långpanna

2 dl majsmjöl
3/4 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor eller melonkärnor
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl neutral olja, t ex raps
flingsalt

Annons

Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll det kokande vattnet tillsammans med oljan över fröblandningen och rör om till en jämn massa.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll på smeten. Trä en plastpåse på handen och platta till så tunt som möjligt (smeten kommer att täcka nästan hela plåten). Strö till sist över flingsaltet.

Skär ut bitar i valfri storlek (eller bryt bitar när det är färdiggräddat men då bli alla bitar olika). Grädda ca 1 timme.

Recept: Bitte E:son Forsberg  
Foto: Anders Norrsell

Fler recept på glutenfritt bröd:

Lättbakat grovt bröd i form

Glutenfritt nötbröd med anis

Glutenfritt havrebröd med solroskärnor

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…