Annons

Annons

Glutenfritt matbröd med hasselnötter

Ett recept som passar bra till frukostbröd, mellanmål eller till ostbrickan.

Annons

Glutenfritt bröd med hasselnötter

ca 42 bitar
50 g jäst
6 dl ljummet vatten, 37 grader
1 kg Mix Well Fullkornsbröd glutenfri mjölmix
2 dl russin
2 1/2 dl hasselnötter
2 msk krossade linfrön
2–3 msk sesamfrön

Blanda jäst, vatten och mjöl­ mixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin och hasselnötter. Blanda väl. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
Bred ut degen i en lång­panna med bakplåtspapper. Strö över krossade linfrön och sesamfrön. Låt jäsa ytterligare ca 25 minuter under bak­duk.
Grädda brödet mitt i ugnen, 200 grader, i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda ytterligare ca 10-15 minuter tills brödet fått en fin färg och känns genomgräddat.
Ta ut brödet och låt svalna på galler. Skär upp det i bitar.

Av Elisbeth Johansson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons