Annons
Annons

Glutenfritt matbröd med hasselnötter

Ett recept som passar bra till frukostbröd, mellanmål eller till ostbrickan.

Glutenfritt bröd med hasselnötter

ca 42 bitar
50 g jäst
6 dl ljummet vatten, 37 grader
1 kg Mix Well Fullkornsbröd glutenfri mjölmix
2 dl russin
2 1/2 dl hasselnötter
2 msk krossade linfrön
2–3 msk sesamfrön

Blanda jäst, vatten och mjöl­ mixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin och hasselnötter. Blanda väl. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
Bred ut degen i en lång­panna med bakplåtspapper. Strö över krossade linfrön och sesamfrön. Låt jäsa ytterligare ca 25 minuter under bak­duk.
Grädda brödet mitt i ugnen, 200 grader, i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda ytterligare ca 10-15 minuter tills brödet fått en fin färg och känns genomgräddat.
Ta ut brödet och låt svalna på galler. Skär upp det i bitar.

Annons

Av Elisbeth Johansson Foto Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…