Annons

Annons

Glutenfritt! Matiga laxmuffins

Otroligt goda matmuffins fyllda med lax och ruccola. Perfekt att servera som tilltugg på mingelfesten eller servera som en matig förrätt.

Annons

matmuffins med lax
12 st
3 ½ dl filmjölk
1 tsk fiberhusk
1 ägg
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 msk bakpulver
1 dl rapsolja
100 g kallrökt lax
1 näve rucolasallad
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ut fiberhusk i filmjölken, låt svälla 5 minuter. Tillsätt ägg och mjölsorterna blandade med bakpulver och rapsolja.

Strimla hälften av laxen och blanda med hackad rucola. Fyll muffinsblecken till 2/3 med muffinssmet, lägg i lax och hackad rucola. Strö över flingsalt och grädda i ca 20 minuter.

Toppa muffinsen med resterande laxskivor skurna i bitar, strö lite rucola runt om och häll över av såsen.

Senapssås:
3 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1/2 dl hackad dill
2 dl rapsolja
salt och peppar

Tillbehör:
1 citron

Rör samman senap, honung och dill. Vispa i rapsoljan och krydda såsen.

Recept! Baka glutenfria pizzamuffins >>

Glutenfria pizzamuffins

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons