Annons

Annons

Glutenfritt! Mumsiga chokladrutor med pistasch

Alla chokladfantaster kommer att älska den här läckra långpannekakan. Lättbakad, småseg och himmelskt god.

Baka glutenfri chokladkaka i långpanna

ca 15 bitar

2 ½ dl vatten
180 g (3 dl) ljust glutenfritt mjöl
200 g (2 1/4 dl) socker
¼ tsk salt
220 g smör
3 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk smör till långpannan

Annons

Glasyr:
100 g pistaschnötter
100 g smör
4 msk kakao
6 msk grädde eller mjölk
1 tsk vaniljsocker
330 g (51/2 dl) florsocker

Sätt ugnen på 175°.
Koka upp vattnet. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakao. Rör om ordentligt och tillsätt det kokande vattnet.
Häll över mjölblandningen och rör om väl. Vispa äggen. Blanda grädde, ägg, bikarbonat och vaniljsocker och häll över i smeten.
Smält smör och pensla en långpanna, 25×40 cm. Häll smeten i långpannan och grädda den ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Glasyren: Medan kakan gräddas kan du göra glasyren. Hacka pistaschnötterna och smält smöret. Blanda kakaon i smöret. Tillsätt grädde och vaniljsocker. Häll i florsockret och rör glasyren smidig och klumpfri. Bred glasyren över kakan. Strö över pistaschnötterna innan glasyren stelnat. Skär kakan i rutor och servera.

Tips! Om du inte tål eller inte tycker om nötter kan du dekorera kakan med annat – t ex kokosflingor, nonstop, strössel eller annat glutenfritt godis.

Fler glutenfria recept hittar du här

Recept: Glutenfri kladdkaka med chokladkolacrisp

Recept: Glutenfri kexchoklad

Recept: Glutenfri banankaka med kola och daim

Av Aase Dotterud Foto: Synøve Dreyer

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…