Annons

Annons

Glutenfritt nötbröd med anis

Det här glutenfria brödet är helt underbart - krunchigt, saftigt och med fin smak av anis. Perfekt att frysa in och njuta av till frukost under resten av veckan.

Glutenfritt bröd med valnötter

Saftigt bröd med nötter som ger god smak och knaprig konsistens

1 bröd

1 paket Sempers grova mjölmix (500 g)
25 g jäst
3 ½ dl vatten
1 tsk salt
2 msk olja
ca 1 ½ dl hackade valnötter
1 tsk hel anis

Annons

Häll mjölmixen i en bunke och smula ner jästen. Häll på ljummet vatten, salt, olja, nötter och anis. Arbeta ihop brödet ca 5 minuter med en elvisp eller bakmaskin med degkrokar.

Ta upp degen på bakbordet och forma till ett bröd som läggs i en smord, avlång brödform.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Grädda brödet långt ner i ugnen 20-30 minuter.

Låt svalna på galler.

Tips! Du kan baka ett saftigt medelhavsbröd genom att tillsätta 150 g fetaost, gärna med kryddsmak, i bröddegen. Forma till ett runt bröd på bakplåtspapper.

Fler recept på glutenfritt bröd hittar du här >>

Av: Aase Dotterud Foto: Synøve Dreyer

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…