Annons

Annons

Glutenfritt ostbröd

Ostbröd är ett fantastiskt smidigt, lättskuret och gott glutenfritt bröd. Receptet ger en limpa.

Annons
glutenfritt-ostbröd

Brödet blir saftigt med morot som ingrediens.

1 bröd
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten, ca 37 grader
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk salt
1 paket Semper mix för fina degar
1 dl riven lagrad ost ex Västerbottensost

Topping:
1/2 dl riven lagrad ost

Smula ner jästen en degbunke och lös upp i lite av vattnet.
Tillsätt resterande mängd vatten tillsammans med olja, salt och Semper mix. Arbeta samman till en smidig deg, gärna i en degblandare. Tillsätt riven ost.

Fördela degen i en smord brödform ca 1 1/2 liter. Släta till med en lätt fuktad hand. Strö över riven ost.  Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, känn med sticka.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler glutenfria recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons