Annons

Annons

Glutenfritt ostbröd

Ostbröd är ett fantastiskt smidigt, lättskuret och gott glutenfritt bröd. Receptet ger en limpa.

glutenfritt-ostbröd

Brödet blir saftigt med morot som ingrediens.

1 bröd
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten, ca 37 grader
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk salt
1 paket Semper mix för fina degar
1 dl riven lagrad ost ex Västerbottensost

Topping:
1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Smula ner jästen en degbunke och lös upp i lite av vattnet.
Tillsätt resterande mängd vatten tillsammans med olja, salt och Semper mix. Arbeta samman till en smidig deg, gärna i en degblandare. Tillsätt riven ost.

Fördela degen i en smord brödform ca 1 1/2 liter. Släta till med en lätt fuktad hand. Strö över riven ost.  Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, känn med sticka.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Fler glutenfria recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…