Annons

Annons

Glutenfritt! Pepparkakscheesecake med saffransfyllning

Härligt recept med smak av både saffran och pepparkakor.

Annons

Här hittar du fler härliga glutenfria recept

Pepparkakscheescake med saffransfyllning
8–10 bitar

150 g glutenfria pepparkakor
80 g smör
3 ägg
1 dl strösocker
500 g kesella gourmet
1 apelsin, rivet skal
1 kuvert saffran, 0,5 g
400 g crème fraiche
1 1/2 msk vaniljsocker

Garnering:
1 apelsin, skivad

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda ca 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kesella, apelsinskal och saffran. Låt smeten vila en stund. Häll fyllningen i formen och grädda ca 35 minuter.
Fyllningen ska stelna. Ta ut och låt kakan kallna.
Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred ut över den kalla kakan.
Grädda mitt i ugnen 5–7 minuter, tills ytan har stelnat. Låt kakan svalna och garnera med skivade apelsiner vid serveringen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Här hittar du fler härliga glutenfria recept

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons