Annons
Annons

Glutenfritt! Pepparkakscheesecake med saffransfyllning

Härligt recept med smak av både saffran och pepparkakor.

Annons

Här hittar du fler härliga glutenfria recept

Pepparkakscheescake med saffransfyllning
8–10 bitar

150 g glutenfria pepparkakor
80 g smör
3 ägg
1 dl strösocker
500 g kesella gourmet
1 apelsin, rivet skal
1 kuvert saffran, 0,5 g
400 g crème fraiche
1 1/2 msk vaniljsocker

Garnering:
1 apelsin, skivad

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda ca 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kesella, apelsinskal och saffran. Låt smeten vila en stund. Häll fyllningen i formen och grädda ca 35 minuter.
Fyllningen ska stelna. Ta ut och låt kakan kallna.
Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred ut över den kalla kakan.
Grädda mitt i ugnen 5–7 minuter, tills ytan har stelnat. Låt kakan svalna och garnera med skivade apelsiner vid serveringen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Här hittar du fler härliga glutenfria recept

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…