Annons

Annons

Glutenfritt! Polentaplättar med parmaskinka

Annons

Polentaplättar med parmaskinka
Ca 8 personer
2 dl polentagryn
8 dl lättsaltat vatten
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost, färsk
4 skivor parmaskinka
4 körsbärstomater
1 msk olivolja
salt
några persiljekvistar

Koka polentagrynen 5 minuter i lättsaltat vatten, enl förpackningen, rör om då och då. Ta från plattan och rör i persilja och parmesan.
Lägg bakplåtspapper i bottnen av en långpanna, häll i polentaröran och ställ kallt att stelna.
Lyft upp bakplåtspapperet och tryck ut 8 plättar med hjälp av pepparkaksmått.
Vänd hastigt i stekpanna med olivoljan. Dela på skinkskivorna, rulla till en ros och lägg på polentan tillsammans med en halv tomat samt något grönt.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler glutenfria recept hittar du här!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons